Daca nu inovezi, mori! Bancile si fintech-urile ar trebui sa colaboreze pentru largirea pietei

0
854

Bancile si fintech-urile, inamici sau aliati? In loc sa se bata pe o piata nesemnificativa, entitatile din cele doua zone ar trebui sa colaboreze pentru a largi piata in beneficiul ambelor parti, sustine George Avramescu, Business Development Director, Vulpoi&Toader Management. Compania pe care o reprezinta a incheiat un parteneriat cu un fintech englezesc si ofera firmelor mici din Romania servicii de hedging in conditii avantajoase, a explicat Avramescu in cadrul conferintei Future Banking, organizata de wall-street.ro.

“Nu are rost sa ne vedem ca inamici in toata aceasta ecuatie (bancile si fintech-urile). Ar trebui sa crestem piata. De ce sa ne neutralizam reciproc, cand am putea, impreuna sa expandam piata, sa ne fortam unii pe altii sa acceleram aceasta dezvoltare. Se intampla deja in tarile dezvoltate, dar la noi inca nu. Ar trebui sa ne canalizam atentia pe aceste oportunitati si sa atacam”, a subliniat Avramescu.

Acesta a explicat cum functioneaza parteneriatul incheiat de compania Vulpoi & Toader Management (VTM) cu fintech-ul The Currency Account (TCA).

“VTM ofera solutii financiare, iar TCA cursuri de schimb valutar performante. Prin acest parteneriat punem cele doua oferte impreuna”, a mai spus Avramescu. El a subliniat ca solutia se adreseaza in special IMM-urilor, pentru care operatiunile de hedging sunt similare, in prezent, cu SF-urile.

(Articol preluat din https://www.wall-street.ro/special/future-banking/231130/george-avramescu-vtm-daca-nu-inovezi-mori-bancile-si-fintech-urile-ar-trebui-sa-colaboreze-pentru-largirea-pietei.html)

SHARE
Previous articleSTART PENTRU VIITOR

NO COMMENTS